Бидэнтэй нэгдэх

Чөлөөт цаг

“Далайд дусал нэмэр” хандивын аяны хүрээнд хүнсний 2000 ширхэг багцыг зорилтод бүлгийн иргэдэд хүргэж байна

Огноо:

,

Улсын Их Хурлын гишүүн Э.Бат-Амгалангийн санаачлан зохион байгуулж буй “Далайд дусал нэмэр” аяны хүрээнд Коронавируст халдварт өвчний хөл хорионы улмаас өрхийн орлогогүй болсон иргэдэд хүнсний тусламж олгох үйл ажиллагаа эхэллээ.

Хүнсний хандивын арга хэмжээний үеэр УИХ-ын гишүүн Э.Бат-Амгалан “ДАЛАЙД ДУСАЛ НЭМЭР” аянд иргэд болон ААН байгууллагууд нэгдэж идэвхитэй оролцож байгаа нь хүнд хэцүү цагт нэг нэгэндээ тусалсан шиг туслаж чаддаг ард түмэн гэдгийг батлан харуулж байна. Мөн энэ удаагийн хандивын аян дүүргийг томоор нь харж, нэгдсэн зохион байгуулалтад орж хийж байгаа гэдгээрээ онцлогтой. Мөн зорилтот бүлгийн иргэдээ сонгохдоо ДОК-ын дэргэд ажиллаж байгаа “CALL CENTER”-д ирсэн иргэдийн хүсэлтүүд болон хороо дүүргийн нийгмийн ажилтнуудын гаргасан тусламж, дэмжлэг нэн яаралтай хэрэгтэй айл өрхүүдийн судалгаан дээр үндэслэж байгаа учраас ХҮНСНИЙ БАГЦ яг зорилтот эзэддээ очих боломжтой гэж ойлгож болно” гэлээ.

Баянзүрх дүүргийн хэмжээнд амьжиргааны түвшин доогуур, өдөр тутмын орлого нь зогссон иргэдэд зориулж 2000ш хүнсний багцыг түгээх ажлыг эхлүүллээ. Энэхүү 2000ш хүнсний багцын түгээлтийг дүүргээс сонгогдсон төлөөлөгчид хариуцаж байна. Харин иргэдийн судалгааг Баянзүрх дүүргийн Засаг даргын тамгын газрын нийгмийн халамжийн хэлтэс, “CALL CENTER” 1900-1063 дугаарт тусламж авах хүсэлтэй иргэдийн дуудлагын дагуу бүртгэн авчээ. Түгээгдэж байгаа хүнсний 2000ш багцад Милл Хаус ХХК, Ариг сувд ХХК, Гүрж амт ХХК, Мон давс ХХК, Мон райс органик фүүдс ХХК зэрэг үндэсний үйлдвэрлэгч байгууллагуудаас нийт 34 тонн 460кг гурил, будаа, ургамлын тос, цайны идээ, өрмөнцөр, давс, ёотон зэрэг багтжээ.

 

“Далайд дусал нэмэр” аян нь 11-р сарын 23ны өдрөөс эхэлсэн, одоогийн байдлаар 32 аж ахуй нэгж, төрийн бус байгууллага, сургууль цэцэрлэгийн удирдлагууд нэгдээд байна. Өнөөдрийн байдлаар нийт 150 орчим сая төгрөгийн бараа бүтээгдэхүүн, эд зүйлс цугласан байна. Тухайлбал 41 сая төгрөг бэлнээр, 71000ш амны хаалт, 6000ш ариутгалын бодис, 10ш халаагуур зэрэг цугласан.
Аяны хүрээнд өмнө нь Баянзүрх дүүргийн хэмжээнд үйл ажиллагаа явуулдаг 28 өрхийн эрүүл мэндийн төвүүдэд шаардлагатай амны хаалт, гар ариутгагч, хамгаалалтын хувцас, нүүрний хаалт зэргийг хандивласан. Мөн дүүргийн хэмжээнд төрийн болон төрийн бус байгууллага, аж ахуй нэгж, Олон улсын байгууллагын хандив тусламжаар 2558 өрхөн хүнс тэжээлийн дэмжлэг, 1499 өрхөнд нийгмийн халамжийн сангаар дамжуулж шахмал түлшний тусламж үзүүлжээ.

“ДАЛАЙД ДУСАЛ НЭМЭР” хандивын аян үргэлжилж байна.

Дэлгэрэнгүй унших
сурталчилгаа
Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн 2021 оны сонгуулийн санал хураалт дуусах хүртэл сайтын сэтгэгдэл бичих талбарыг түр хаасан тул хүлцэл өчье. SUDARGA.MN сайтын редакц

Чөлөөт цаг

Улаанбаатарт өдөртөө 8 хэм дулаан

Огноо:

,

Малч­ид, иргэд, тариаланчдад зориулсан мэдээ: Ойрын хоногуудад ихэнх нутгаар хур тунадас орохгүй, өдөртөө дулаарна.

2021 оны 10 сарын 19-ний 08 цагаас 20 цаг  хүртэл: Ихэнх нутгаар багавтар үүлтэй. Нийт нутгаар хур тунадас орохгүй. 

Салхи ихэнх нутгаар баруунаас секундэд 5-10 метр. Дархадын хотгор болон Алтай, Хангайн уулархаг нутаг, Завхан голын эх, Хүрэнбэлчир орчим, Идэр, Тэс, Эг, Үүр, Туул, Тэрэлж голын хөндийгөөр 2-7 хэм, Их нууруудын хотгор болон Алтайн өвөр говиор 10-15 хэм, бусад нутгаар 6-11 хэм дулаан байна.

УЛААНБААТАР ХОТ ОРЧМООР: Багавтар үүлтэй. Хур тунадас орохгүй. Салхи баруунаас секундэд 5-10 метр. 6-8 хэм дулаан байна.

БАГАНУУР ОРЧМООР: Багавтар үүлтэй. Хур тунадас орохгүй. Салхи баруунаас секундэд 5-10 метр. 6-8 хэм дулаан байна.

ТЭРЭЛЖ ОРЧМООР: Багавтар үүлтэй. Хур тунадас орохгүй. Салхи баруунаас секундэд 5-10 метр. 5-7 хэм дулаан байна.


2021 оны 10 дугаар сарын 20-ноос 10 дугаар сарын 24-нийг

хүртэлх цаг агаарын урьдчилсан төлөв

23-нд баруун аймгуудын нутгийн баруун хэсгээр ялимгүй цас орно. Салхи ихэнх хугацаанд секундэд 5-10 метр, 23-нд Алтайн салбар уулсаар секундэд 13-15 метр хүрч ширүүснэ. Дархадын хотгор болон Монгол-Алтайн уулархаг нутаг, Завхан голын эх, Хүрэнбэлчир орчмоор шөнөдөө 9-14 хэм хүйтэн, өдөртөө 2-7 хэм дулаан, Их нууруудын хотгор болон говийн бүс нутгийн өмнөд хэсгээр шөнөдөө 4 хэм хүйтнээс 1 хэм дулаан, өдөртөө 10-15 хэм дулаан, бусад нутгаар шөнөдөө 4-9 хэм хүйтэн, өдөртөө 6-11 хэм дулаан байна.

Дэлгэрэнгүй унших

Чөлөөт цаг

Үс шинээр үргээлгэх буюу засуулбал эд, мал арвидна

Огноо:

,

Өнөөдөр аргын тооллын 2021 оны аравдугаар сарын 19. Мягмар гараг. Билгийн тооллын XVII Жарны “Цөөвөр” хэмээх Цагаагчин төмөр үхэр жилийн Намрын адаг шар нохой сарын шинийн 14. Ангараг гараг. Дэлгэрүүлэгч одтой, дөрвөн ногоон мэнгэтэй цагаан хулгана өдөр.

Өдрийн наран 7 цаг 17 минутад мандан, 17 цаг 57 минутад жаргана. Тухайн өдөр луу жилтнээ аливаа үйлийг хийхэд эерэг сайн ба бич, тахиа жилтнээ сөрөг муу нөлөөтэй тул элдэв үйлд хянамгай хандаж, биеэ энхрийлүүштэй. Эл өдөр элдэв үйлд хянамгай хандах хэрэгтэй ба ан, гөрөө хийх, мал, адгуус муулах, лусыг тахих, хүүхэд үрчлэн авах, хур оруулах, дархны үйлд сайн.

Улааны үйл, төлгө тавих, морь уралдах, сэтгэлд сэвтэй газар очиход муу. Өдрийн сайн цаг нь хулгана, үхэр, туулай, морь, бич, тахиа болой. Хол газар яваар одогсод зүүн зүгт мөрөө гаргавал зохистой. Үс шинээр үргээлгэх буюу засуулбал эд, мал арвидна хэмээжээ.

Дэлгэрэнгүй унших

Чөлөөт цаг

Мал, махны төрөлжсөн цахим дэлгүүр хамгийн хялбар найдвартай үйлчилгээг үзүүлж байна

Огноо:

,

“Монгол мал, органик хүнс”  ХХК  компани нь 2020 оны 10 сард байгуулагдсан бөгөөд Khuvsgul lake брэндийн мах, махан бүтээгдэхүүн боловсруулах үйлдвэрлэлийн чиглэлээр үйл ажиллагаа эрхэлдэг. Эрүүл–Шинэ–Зөөлөн мах гэх тодотголтой Khuvsgullake брэндийн махыг хамгийн эрүүл бэлчээртэй, цэнгэг устай, малын гоц халдварт өвчин сүүлийн жилүүдэд илрээгүй хоёр аймгийн нэг болох Хөвсгөл аймгийн малчдаас амьд мал захиалж, малыг амьд байхад нь цуснаас нь шинжилгээ авч сорил тавьж сүрьеэ, бруцеллёз зэрэг өвчтэй эсэхийг шинжлэн,  эрүүл малыг нядалгаанд оруулж,  эрүүл ахуйн стандарт шаардлага хангасан үйлдвэр,  лаборатори,  хөргүүртэй тээвэр,  эрүүл боловсон хүчнээр мах бэлтгүүлж байна

Компаний онцлог давуу тал:

  • Малын махны гарал үүсэл нь тодорхой, лабораторийн  шинжилгээний бичигтэй, 1-р зэргийн мах, махан бүтээгдэхүүнийг хэрэглэгчдэд нийлүүлдэг.
  • Манай компани Монгол орны бэлчээрийн малын махыг боловсруулж, эрүүл ахуйн стандарт шаардлагыг бүрэн хангасан ямар нэгэн бэхжүүлэгч, консервант, химийн бодис, амтлагч агуулаагүй мах, махан бүтээгдэхүүнийг үйлдвэрлэдэг.
  • Стейкний махыг DRY AGE технологи ажиллагааны дагуу хуурай боловсруулалт хийж бэлтгэдэг.
  • Хэрэглэгчид манай бүтээгдэхүүнийг сүлжээ дэлгүүрүүдийн бүх салбаруудаас шууд худалдан авах боломжтойгоос гадна онлайнаар захиалаад, гэртээ хүргүүлээд авах боломжтой.
  • Бүх бүтээгдэхүүнүүдийг тусгай хөргүүртэй машинаар тээвэрлэдэг.
  • Мал бүрийн баримт бичиг, шинжилгээний бичиг нь дагалдан хэрэглэгчдэд очдог.

 Мал бүрийн баримт бичгийн бүрдүүлэлт:

  1. Малын цахим паспорт /Малын мэдээлэл, ээмэгний дугаар, ээмэг зүүсэн огноо, вакцинд хамрагдсан эсэх тэмдэглэл/
  2. Мал хүлээн авах акт /Малыгмалчны хотноос хүлээн авахад хүлээлцэх акт үйлдэж, фото  зураг/
  3. Мал эмнэлгийн гэрчилгээ /Малын гарал үүслийн гэрчилгээ/
  4. Малын эмчийн үзлэгийн акт /Малын эмчийн тэмдэглэл бүхий акт/
  5. Бруцеллёзийн шинжилгээний дүнгийн хуудас /Хөвсгөл аймгийн мал эмнэлгийн лабораторийн шинжилгээний бичиг/
  6. Малын ээмэгтэй чих /Тухайн малын чиптэй ээмэг бүхий чих/
  7. Технологийн дараалал /Малын махыг боловсруулсан технологи ажиллагааны тэмдэглэл/
  8. Савлагааны бүртгэл шалгах хуудас /Сав, баглаа боодлын битүүмжлэлийг сайтар шалгаж, битүүмжлэл алдагдсан бүтээгдхүүнийг нийлүүлэх, худалдаанд гаргахгүй байх тал дээр хяналт тавьж ажилладаг./

Мал, махны төрөлжсөн цахим дэлгүүр нь Хөвсгөл аймгийн малчдаас малаа авч, Хөвсгөл аймгийн махны үйлдвэрт бэлтгэн шууд таны гарт хүргэдэг бөгөөд хэрэглэгч та бүхэнд дараах үйлчилгээг үзүүлдэг. 👇👇

  • Мал бүрээс цусны дээж авч, #бруцеллёзийн шинжилгээ хийлгэдэг.
  • Мал бүр гарал үүслийн бичиг, малын цахим пасспорттой бөгөөд мал эмчийн үзлэгт ордог.
  • Хэрэглэгч таны авсан хонины гулууз мах, гэдэс дотор, толгой шийр бүр тухайн хонины шинжилгээний бичиг, малын гарал үүслийн бичиг дагалдан очно.
  • Хонины гулууз махыг монгол уламжлалт аргаар 6 хэсэг болгон хувааж бэлтгэсэн. Эрүүл, аюулгүй орчинд бэлтгэж, зориулалтын хайрцагт стандартын дагуу савласан.
  • Хонины гэдэс дотор тус бүрийг цэвэрлэж, вакумдан савласан.
  • Хонины толгой, шийрийг хуйхласан бөгөөд толгойг 2 хуваан хөрөөдөж, вакумдан савласан.
  • Хайнаг, сарлаг, монгол үхрийн махыг 0°С ~ +5°С хэмд, 70-80 хувийн чийгшилтэй өрөөнд UV хэт ягаан туяаны гэрэлд 28 хоног, 🐑хонь, 🐖гахайн махыг 0°С ~ +5°С хэмд, 70-80 хувийн чийгшилтэй өрөөнд, UV хэт ягаан туяаны гэрэлд 14 хоног хуурай боловсруулалт хийсэн бүтээгдэхүүн юм.

Захиалгыг : https://khuvsgullake.mn/

Дэлгэрэнгүй мэдээ, мэдээллийг  Фэйсбүүкийн: https://www.facebook.com/khuvsgullake хаягаар аваарай.


Дэлгэрэнгүй унших

Санал болгох